پیمانکار کیست؟
( پیمانکار به انگلیسی = Contractor )
در کشور ما، تعاریف مختلفی از پیمانکاری و شرح وظایف آن وجود دارد. پیمانکار (Contractor) شخصی حقوقی یا حقیقی است که با امضای قرارداد با کارفرما، متعهد به انجام پروژهی مربوطه شود. این پروژه میتواند ساخت یک پل، انجام تاسیسات ساختمانی، سیمکشی ساختمان و یا… باشد. پیمانکاران برخلاف کارمندان که موظف به اجرای تمام دستورات رئیس خود هستند، فقط در قبال قراردادی که امضا میکنند، موظف به تکمیل و ارائه کار خواهند بود.
قرارداد پیمانکاری ، قراردادی بین کارفرما و پیمانکار برای انجام یک کار با شرایط و مدت زمان و مبلغ مشخص است.
.به بیانی دیگر، پیمانکار کارمندی مستقلی است که مستقل است و انعطلفپذیری دارد اما مزایایی مانند بیمه درمانی و مرخصی با حقوق شامل او نمیشود
پیمانکار عمومی
GC به سازمان یا گروهی از سازمانها گفته میشود که با سازمانی دیگر به نام کارفرما قرارداد امضا میکند تا پروژه طبق نقشه و مشخصات مورد توافق انجام شود. پیمانکارها معمولا در حوزه هدایت و مدیریت طرح ها و پروژه های صنعتی زیربنایی دارای تجربه و تخصص بوده و با تکیه بر دانش و ابزارهای مدیریتی مخصوص خود، اجرای پروژهها را بر عهده میگیرند.
شرکت مهندسی برق آوران با در دست داشتن گواهینامه صلاحیت پیمانکاری ، در بخش ارایه خدمات مهندسی و اجرایی طی بیش از 4 دهه فعالیت خویش توانسته است با ایجاد اثر مثبت در حافظه مشتریان و کارفرمایان خویش در تمامی پروژه ها موفق به جلب رضایت ایشان گردد .شرکت مهندسی برق آوران با اجرای بخشنامه ی جدید سازمان برنامه و بودجه کشور در ارزیابی و تعیین صلاحیت شرکت های پیمانکاری ( رتبه شرکت های پیمانکاری ) ، موفق به کسب رتبه 3 در رشته تاسیسات و تجهیزات ، رتبه 5 در رشته نیرو و رتبه 5 در رشته ساختمان و ابنیه شده است که انتظار میرود در ارزیابیهای مجدد با افزایش رتبه و ارتقا همراه باشد.
پیمانکار جزء
پیمانکاران جزء معمولا در کارهای اجرایی تخصص دارند. پیمانکار جزء شخصی حقیقی یا حقوقی است که برای اجرای قسمتی از پروژه بزرگتر با پیمانکار عمومی قرارداد می بندد. به عنوان مثال فردی که در پروژه ساختمانی عملیات سیم کشی برق را انجام میدهد پیمانکار جزء نامیده میشود. ( پیمانکاری برق ساختمان در تهران )
پیمانکار در پروژه های Turn-Key
در این قسمت اجرا که پروژه کلید در دست نیز نامیده میشود، مسئولیت طراحی و اجرا به طور کامل به پیمانکار سپرده میشود. در واقع پیمانکار متعهد میشود در ازای دریافت هزینه اجرا ، کلیه امور طراحی و اجرای پروژه را انجام دهد. بنابراین کارفرما تنها پس از تحویل پروژه اصطلاحا کلید تاسیسات مورد قرارداد را از پیمانکار دریافت میکند و در صورت بروز هرگونه نقص (در هر مرحله و به هر دلیلی) کلیه مسئولیتها به عهده پیمانکار خواهد بود.
پیمانکاری در پروژه های EPC
پروژه مهندسی، تدارکات و ساخت (Engineering, Procurement , and Construction ) در واقع به عنوان همان پروژه کلید در دست در نظر گرفته می شود و کلیه فعالیت ها جهت اجرای پروژه (طراحی، تدارکات و اجرا) به پیمانکار واگذار می شود. در قراردادهای EPC این نکته مهم وجود دارد که این سه مقوله مجزا باید در کنار هم و بدون نقص اجرا شود. به طور کلی اجرای دقیق این فرایند، نیازمند توانایی بالایی در مدیریت پروژه میباشد.
(این خدمات توسط شرکت فنی مهندسی برق آوران انجام می شود.)
طبقه بندی پیمانکاری بر حسب نوع فعالیت
- پیمانکاری ساختمان
- پیمانکاری آب
- پیمانکاری حمل و نقل
- پیمانکاری صنعت
- پیمانکاری برق
- پیمانکاری تاسیسات و تجهیزات
- پیمانکاری کاوشهای زمینی
- پیمانکاری ارتباطات
- پیمانکاری کشاورزی
- پیمانکاری خدمات