کاربرد و ماهیت تابلو برق را میتوان در زندگی هرروزه خودمان مشاهده و لمس کنیم. فرض کنید جاروبرقی جدید خودتان را به برق میزنید تا روشنش کنید، اما ناگهان لامپ اتاق ناگهان خاموش میشود و ساعت دیجیتالی روی وسایلتان از کار میافتد. یعنی برق رفته است؟
نه، احتمالا مشکل از کلید (برکر) است. بریکر (مدار شکن)، کلیدهای امنی هستند که هنگام بارگذاری بیش از حد جریان، به طور خودکار برق بخشی از خانهی شما را قطع میکنند.
هر خانهای، تعداد زیادی بریکر دارد که همگی با هم در تابلو برق مستقر شدهاند و این، “مغز” سیستم الکتریکی خانهی شماست.
تابلو برق چیست؟
جعبهای فلزی در دار، که معمولا در دیوار خانه جایی دور از دید جایگذاری شده است و در داخل آن، کلیدهای به اصطلاح کنتور برق وجود دارد. میتوانید آن کلیدها را خاموش و روشن کنید. این تابلوها، از وارد شدن شوک الکتریکی به تجهیزات جلوگیری میکند یا به بیانی دیگر، مسئولیت حافظت از تجهیزات در برابر عوامل محیطی را دارد.
در تابلو برق ، بریکر یا قطعکنندهی اصلی مدار را میبینید که مسئولیت کنترل کل شدت جریان خانهتان را دارد. همچنین کلیدهای تکی هم قابل مشاهده هستند، هر کدام از این کلیدها، مسئول بخش خاصی از خانهی شما میباشند.
در بعضی از خانههای قدیمی، بریکر یا قطعکنندهی جریان مدار نیست و به جایش فیوز دارند. اگر جعبه فیوز داشته باشید، هیچ کلیدی روی آن نخواهید دید.
تابلو برق خانگی
برقی که در خانهتان دارید، از سیم برق بیرون گذر و به تابلو برق شما هدایت میشود. میتوانید با استفاده از کلید اصلی تابلو برقتان، از ورود این جریان از منبع تغذیه اصلی جلوگیری کنید.